Zoekt u contact met Evers 3D Vision? info@e3dv.nl
Ontwerp entree parking Harderwijk

Ontwerp entree parking Harderwijk

Project: Entree ondergrondse parkeerplaats
Type: Nieuwbouw
Werkzaamheden: Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, 3D Visualisatie

Oppervlakte gebouw: 292 m2
Parkeerplaatsen: 380

Omschrijving:

Bovenstaand project is een ontwerpopdracht voor een entree naar een lager gelegen parkeerplaats. De vliesgevel bestaat uit twee kleuren glas die als waterdruppels lijken over te gaan in de vijver die aan het gebouw ligt. De vide in het midden zorgt het doordringen van het daglicht naar de lager gelegen verdiepingen. Er ontstaat een vloeiende looplijn die zich vanuit een lager niveau als een slakkenhuis opent.

De oriëntatie van de bezoeker staat centraal in het ontwerp. Zodra de bezoeker boven het maaiveld uitkomt, is er direct zicht op de omliggende bebouwing.

Bijzonder aan het ontwerp is dat speciale wanden worden geplaatst met als eigenschap dat uitlaatgassen van het verkeer omgezet kunnen worden in zuurstof (een zogenaamde ‘4D-gevel’).